W Japonii produkują jajka w kształcie kiełbasy

Kategorie: 

Olga Borodina/Kedem.ru
Jajka są bardzo niewygodne do stosowania w placówkach gastronomicznych, gdzie trzeba je szybko gotować i podawać w atrakcyjnej formie. Japończycy bardzo oryginalnie rozwiązali ten problem – sprzedają gotowane jajka, wytwarzane w postaci długiej kiełbasy.

 
 
 
 
 
Z kiełbasy można szybko i dokładnie wyciąć idealnie gładkie plasterki. Jeśli chodzi o skład, produkt zawiera wyłącznie jajka i żadnych innych dodatków.
 
 
 
Artykuł wytwarzany jest przy użyciu specjalnej maszyny Sanovo 6-32, która oddziela białka i żółtka z surowych jaj, a następnie tworzy strukturę z żółtek, którą otacza masą białkową.
 
 
 
W rezultacie powstaje rolka łatwa w obsłudze z całkowicie naturalnym składem. Maszyna Sanovo 6-32 została wynaleziona w 1974 roku, a teraz przeżywa odrodzenie. Potrawy jajeczne stały się ostatnio bardzo popularne w Japonii.
 
 
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen



Skomentuj