Film z rybą poruszającą się zaraz po upieczeniu poruszył wielu ludzi na świecie

Kategorie: 

youtube.com

Wielu ludzi jest przerażonych. W sieci na portalu Weibo opublikowano film, nakręcony w jednej z restauracji z gwiazdką Michelin w Hengyang w prowincji Hunan na południu Chin, donosi Metro. Upieczona ryba nadal porusza się na metalowej tacce zaraz po upieczeniu w głębokim tłuszczu.

 

Na wideo można usłyszeć krzyk jednej z kobiet wyraźnie przerażonej tym, co zobaczyła. Niektórzy internauci potępili kucharzy, oskarżając ich, że nie zabili ryb przed smażeniem. Inni zauważyli, że pół-martwe ryby mogą być niebezpieczne. Naukowcy, komentujący sprawę, tłumaczą, że pomimo śmierci serca i mózgu, istnieją pewne komórki, które mogą reagować na bodźce, takie jak sól.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen



Skomentuj