Kategorie:
Jak wyobrażasz sobie idealne śniadanie? Dietetyk Amy Goodson poleca płatki owsiane na śniadanie. Gotuj tak jak lubisz, tj. z mlekiem, wodą, miodem i jogurtem… Przepisów jest mnóstwo, każdy znajdzie swoją ulubioną opcję. Płatki owsiane to lekkie i zdrowe śniadanie.
Jedzenie płatków owsianych pomoże zachować zdrowe serce. To płatki zawierają dużo rozpuszczalnego błonnika. Błonnik obniża całkowity poziom cholesterolu. To doskonała profilaktyka chorób układu krążenia.
Zjedz niesmakowaną owsiankę, aby w pełni wykorzystać swoje śniadanie. W tych zbożach jest dużo niezdrowych cukrów. Przy takim śniadaniu łatwo przytyć. W takim przypadku stan skóry ulegnie pogorszeniu.
Można je kupić w dowolnym supermarkecie. Błonnik rozpuszczalny pomaga również kontrolować poziom cukru we krwi. Spowalnia wchłanianie glukozy. Stanowi doskonałą profilaktykę cukrzycy typu II.
Płatki owsiane są bogate w magnez i potas, które są bardzo dobre dla serca. Potas jest dobry na wysokie ciśnienie krwi. Magnez zapewnia nieprzerwaną pracę serca, utrzymuje naczynia krwionośne w dobrej kondycji. To śniadanie jest dobre dla każdego wieku. Dlatego dietetycy zalecają nauczanie dzieci konsumowania płatków owsianych.
Skomentuj